София.

Протестните действия на пътните строители ще започнат в 9.00 часа на пл. Народно събрание на територията на Република България, а затваряне на движението се предвижда в 11.00 часа.

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание.

***

София.

От 12.30 часа ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Събитието ще се проведе на 20.04.2022 г., (сряда) от 12:30 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23.

***

София.

От 16.00 часа в Националния военноисторически музей на ул. "Черковна“ № 92 в София официално ще бъде представен каталогът "Нашата свобода от нас зависи. Съхраненото наследство от българските борби за независимост XVIII – XIX в.“ с автор доц. д-р Соня Пенкова. Дългогодишният изследовател на Българското възраждане и преподавател в Софийския университет проф. д-р Пламен Митев ще запознае публиката с приносите на изданието.

***

София. .

В рамките на Празника на Район “Оборище", ръководството на общинската администрация ще открие официално Пенсионерския клуб на бул. “Васил Левски", №122. Събитие, очаквано с радост от хората от третата възраст, в Общината. Заради ограниченията, наложени от Ковид - пандемията, откриването на Клуба беше отлагано няколко пъти.

***

София.

От 9.00 до 14.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се проведе научно-практическа конференция и кръгла маса на тема: "Зелената“ трансформация на София: предизвикателства, възможности, устойчиви решения“.

***

Варна.

От 09:00 часа е насрочено заседание на Общински съвет – Варна. Предвидено е заседанието да продължи и на 21.04.2022 г.

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе откриване на новоизградения терапевтичен център на Карин дом. Адрес: между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров" (зад Проектантска, в двора на средношколските общежития).

***

Варна.

От 17,30 часа в арт салона на Радио Варна фоторепортери ще представят изложбата "Другото Аз“, като част от програмата на Пролетния салон на изкуствата.

***

Велико Търново.

От 10.30 часа в салона на Читалището ще се проведе празник на СУ "Цветан Радославов" по повод 40 години от създаването му.



***

Велико Търново.

От 10.30 часа в Детски отдел на Градска Библиотека ще се проведе пъстра великденска въртележка с участието на възпитаниците от 4 група при ДГ "В. Левски".

***

Видин.

От 8:00 часа Великопостни часове, Вечерня с Преждеосвещена света Литургия - Катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски“, храм "Св. Николай Мирликийски“, гр. Видин

18:00 ч. – От Цветница до Великден - хоротека на Градски духов оркестър - Видин и НЧ "Светъл ден 2009“, парк "Владикина бахча“

***

Видин.

От 10.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и представители на общинското ръководство ще присъстват на откриването на новоизградения корпус към Основно училище "Иван Вазов", по Програма "Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища". Събитието е част от програмата за честването на 60-годишния юбилей на учебното заведение.

***

Дряново.

От 17,30 часа в Исторически музей – Дряново проф. д-р Веселин Методиев ще се срещне с обществеността на Дряново. По време на събитието ще бъде представена и книгата “Речи на Никола Мушанов".

***

Казанлък.

От 17.30 часа в залите на Исторически музей "Искра" в Казанлък се представя най-новата книга на проф. Николай Овчаров "Господарите на Крън и техните съкровища. Средновековната история на Казанлък". В нея се разкриват абсолютно непознати страници от миналото на "Града на розите".



***

Сливен.

От 11,00 часа, в сградата на ОДМВР-Сливен, представители на ръководствата на сектор "Пътна полиция" -ОДМВР, РУ и РДПБЗН – Сливен ще дадат брифинг във връзка с предприетите мерки по обезпечаване на пътната и пожарна безопасност, както и опазване на обществения ред по време на Великденските празници, 1 и 6 май, и съпътстващите ги почивни дни.

***

Сопит.

От 17:30 часа, кмета на община Сопот кани жителите на с. Анево на среща-разговор в салона на многофункционалната сграда /бившето училище/. Разчитаме на Вашето присъствие.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в изложбена зала "Байер" ще бъдат представени книгата: "Интермедия естетически и методически аспекти“ и изложбата IN CRIPTO доц. Младен Младенов.Представят книга и изложба на доц. Младен Маринов в Стара Загора

***

Хасково.

От 17:30 часа във фоайето на Младежки център – Хасково ще се проведе Благотворителна изложба "Щастливо лято“.