***

София.

От 11.00 часа министърът на туризма Христо Проданов ще отбележи 1-ви май заедно с Градския съвет на БСП-София, който организира митинг-концерт в Борисовата градина на "Лятната естрада".

***

София.

От 13.00 часа в сградата на КНСБ в София, зала "Европа", ет. 2. КНСБ ще отбележи 1 май - официален празник на конфедерацията и Международен ден на труда, с премиера на изготвен от Института за социални и синдикални изследвания документален филм "История на българското синдикално движение".

***

София.

От 11:00 ч. в Зала 3 на НДК (влизане от вход А4) ще се състои учредяването на Изправи се България. След учредителното събрание (около 13:30 ч.) ще бъде проведено и шествие по повод 1 май, Деня на труда до пл. “Независимост" (пред Министерски съвет) под надслов "СИЛАТА е в ХОРАТА", на което ще обявим първата инициатива на новата социална формация.

***

Видин.

От 12.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и зам.-кметът Светослав Скорчев ще присъстват на официалното откриване на Туристическия празник в местността "Божурица“.

***

Копривщица.

От 11.00 часа в град Копривщица министър-председателят Кирил Петков ще участва в честванията по случай 146-годишнината от Априлското въстание. Премиерът Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в официалното откриване на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка“, възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

***

Копривщица.

От 11.15 часа председателят на парламента Никола Минчев ще положи цветя на гроба на легендарния български революционер Тодор Каблешков в двора на църквата "Успение Богородично“ в Копривщица. След това Никола Минчев ще произнесе слово на официалната церемония пред Паметника-костница на априлци в града.

В 19.30 часа председателят на Народното събрание Никола Минчев ще приеме рапорта на командващия тържествената заря-проверка по повод 146-ата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище и ще произнесе слово.

***

Клисура.

От 10.30 часа в град Клисура вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържественото отбелязване на 146-годишнината от Априлското въстание.

***

Кърджали.

Корнелия Нинова, лидер на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката ще участва в честванията на празника на труда в Кърджали.

***

Стара Загора.

Министърът на труда и социалните грижи Георги Гьоков ще празнува 1-ви май заедно със съгражданите си в Стара Загора.