***

София.

От 11.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. Янко Сакъзов №30) президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на празника на район "Оборище“ в столицата. Държавният глава ще отправи приветствие към гражданите и гостите на събитието. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

***

София.

От 11:00 часа, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще връчи четири сертификата за инвестиции, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

На брифинга ще присъстват зам.-министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева и новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов. Събитието ще се проведе на адрес: ул. "Леге“ 2-4.

***

София.

От 9.00 часа ще се проведе протест пред Столична община, на ул. Московска“ №33, срещу повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на "Героите на Украйна“ и "Борис Немцов“, които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни. Протестът се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение "Хан Кубрат“ и други патриотични организации.

***

София.

От 11:30 ч. в Европейски кът на Народното събрание ще бъде открита фотоизложбата "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна".

Сред официалните гости ще бъдат министърът на външните работи на Украйна г-н Дмитро Кулеба, депутатът от Върховната Рада на Украйна Антон Киссе, Н.Пр. г-н Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България, вицепремиерът по ефективно управление г-жа Калина Константинова, посланици на редица държави в България, представители на украинското посолство в България, народни представители на "Демократична България“ и общественици.

***

Благоевград.

От 11.00 часа с ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 171 години от рождението на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието ще се на площад "Г. Измирлиев“ пред бюст-паметника на великия български революционер и общественик.

***

Благоевград.

От 11.45 часа в зала " 22 септември“ в община Благоевград ще се проведе среща на тема "Безопасен интернет“, съвместно с г-н Явор Колев от Застрахователна компания "Лев Инс“ с ученици от II ОУ “Димитър Благоев“. Срещата е част от кампанията "Пази детето в интернет“ на ЗК "Лев Инс“.

***

Бургас.

От 10.00 часа на Учебен полигон "Ново село“ ще се проведат демонстрации на способности на многонационалната бойна група, на която нашата страна е домакин. В демонстрациите ще участват военнослужещи от състава на 42 механизиран батальон от българските Сухопътни войски и механизираната рота "Страйкър“ от Сухопътните войски на САЩ.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в Детски отдел на Градска Библиотека ще се проведе "Великден-шарен и цветен"- творческа работилница с учениците от III а клас на СУ "Д. Благоев".

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в двора на Дневен център за деца с увреждания ще се проведе празничен великденски концерт с участието на Детски хор "Дъга", диригент Олимпия Ангелова, корепетитор Бисера Друмева, деца от танцовите форми и от музикалните класове в Школата по изкуства "Стефка Филипова" към Читалището.

***

Велико Търново.

От 16.00 часа в Дом за стари хора "Мария Луиза" ще се проведе празничен великденски концерт с участието на Детски хор "Дъга", диригент Олимпия Ангелова, корепетитор Бисера Друмева, деца от танцовите форми и от музикалните класове в Школата по изкуства "Стефка Филипова" към Читалището.

***

Видин.

9:00 ч. - Света Василиева Литургия и Велик маслосвет (във всички храмове в гр. Видин)

18:00 ч. – От Цветница до Великден – хоротека на Градски духов оркестър – Видин и НЧ "Светъл ден 2009“, открита сцена в Крайдунавския парк

18:30 ч. - Последованието на 12-те евангелия (във всички храмове в гр. Видин)

19:00 ч. - Празничен великденски концерт на Симфониета - Видин, зала на Симфониетата , билети в МОЛ - Видин и на касата на Симфониетата

***

Търговище.

От 17.00 часа на сцената пред Общината на площад "Свобода“ е организиран "Великденски поздрав“ към жителите на Търговище ще представи Детски фолклорен ансамбъл "Шарено герданче“

***

Сливен.

17.30 часа на сцената на зала "Сливен“ ще се състои великденски концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс

***

Шумен.

От 17.00 часа в НЧ "Добри Войников - 1856" ще гостува писателката Йова Станкова, потомка на Йовковия род, авторка на романите "Галерия от светове" и "Затворен в теб".

***

Хасково.

От 14.00 часа ще бъде направена официалната Първа копка на Ритейл парк "Хасково“. Събитието ще се проведе на терена на бъдещия модерен търговски комплекс, на ъгъла на бул. “Раковски“ и ул. “Дунав“.