***

София.

От 10.00 часа Министерския съвет ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 09:00 ч., с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска Преждеосвещена света Литургия в софийския храм "Рождество Христово“, кв. "Младост"

***

София.

От 9.00 до 19.00 часа във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. "Плиска“, с. Владая се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи на района на:

ул. "Плиска“ от ул. "Амбарица“ до ул. "Китен“

ул. "Китен“ от ул. "Плиска“ до ул. "Горелица“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. "Плиска“ на кръстовището с ул. "Китен“.

Също от 9.00 до 19.00 часа във връзка с подмяна на спирателен кран на бул. "Васил Левски“, кв. "Център“ се налага спиране на водоподаването на клиентите на "Софийска вода" в района на:

бул. "Васил Левски“ № 75 – Министерство на младежта и спорта.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. "Васил Левски“ № 75.

***

София.

От 12:30 часа в зала "4 сезона“ на Event Space 2020 (бул. "България“ 1, до малкото НДК) ще бъде поставено началото на Академия за здравни журналисти, посветена на редките болести. Организатор е компанията Swixx BioPharma България.

***

София.

От 13.00 часа в Зала 1 на Столична община, ул. Московска №33 ще бъде представено предложение за неотложни реформи на градския транспорт на София, който е изправен пред фалит и спиране.

***

София.

От 14.25 часа в зала "Изток“ на Народното събрание ще бъдат представени резултатите от онлайн проучване за дефиниране на проблеми в образователната система ще бъдат представени на редовното заседание на Комисията по образованието и науката

***

София.

От 17:00 часа в централен офис на ПП АБВ в рамките на КУЛТУРЕН САЛОН АБВ ще проведе Вечер на Светлин Русев.

***

Асеновград.

От 09:30 часа до 11:00 часа, по път II-86 Асеновград - Смолян в района на моста над река Луковица ще се обрушват скатове за премахване на опасни скални маси. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура“. За осигуряване на безопасност на движението по време на дейностите ще бъде ограничено преминаването в двете посоки на всички моторни превозни средства. Обходният маршрут по време на извършваните дейностите е път III-866 Кричим - Девин.

***

Благоевград.

От 14:30 часа, Окръжният съд в Благоевград е насрочил открито съдебно заседание във връзка с искане на Окръжна прокуратура-Благоевград за изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Букурещ.

***

Благоевград.

От 13.30 часа в зала "22 септември“ ще се проведе координационна среща във връзка с нарастващата бежанска вълна, която идва в Благоевград от Украйна.

***

Варна.

От 10.00 часа в Областния информационен център във Варна ще бъде представен проектът "КРЕАТИВНИ ЦЕНТРОВЕ/Развитие на културата и творческите индустрии в Черноморския басейн“, който предвижда за пръв път във Варненско да бъде създадено съвместно работно пространство за дизайнери, предприемачи, учени и артисти от различни дисциплини, работещи в областта на културните и творческите индустрии. Проектът се изпълнява от Община Бяла в партньорство с организации от Турция, Украйна, Румъния и Гърция.

***

Варна.

От 11.00 часа в Община Варна ще се проведе заседание на ПК “Архитектура и градоустройство".

От 14.00 часа в Община Варна ще се проведе заседание на ПК“Наука и образование"

От 15.00 часа в Община Варна ще се проведе заседание на ПК "Здравеопазване“.

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в Детски отдел на Градска библиотека ще се състои програма от възпитаниците от ДГ " Калина Малина“ - "Ой, Лазара, Лазаре“.

***

Видин.

От 17.30 часа в Цветен литературен салон, читалище "Цвят 1870", 2 етаж ще бъдат отбелязани 152 години от създаването читалището.

***

Пирдоп.

От 09:00 часа Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Преждеосвящена света Литургия в храм "Успение Богородично“, гр. Пирдоп. След това ще бъде проведена околийска свещеническа конференция.

***

Шумен.

От 11.00 часа синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали - Черно море", гр. Шумен започва нови протестни действия. От 11.00 до 14.00 часа ще бъде блокирано движението на следните места:

• Град Русе - на Път I-II, Русе – Варна, кръгово кръстовище при километър 1+493 в град Русе;

• Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;

• Ришки проход- път II-73, до разклона за село Риш, община Смядово.

В протеста в град Русе ще участва и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг по следните теми:

- 100 години баскетбол в Шумен;

- Майски културни празници.

В брифинга ще участват зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, Даниел Даулов, ст. експерт "Младежки дейности и спорт“ към администрацията, Петър Минчев и Гроздалин Грозданов от Баскетболен клуб – Шумен.

***

Хасково.

От 11.00 часа в в залата на Младежки център ще се проведе пресконференция на тема "Популяризиране на културната идентичност на ромите – запознаване с ромския бит и култура". От 12:00 часа ще се проведе "Трудова борса“ с представители на “АзУкЕн" ООД, Дирекция “Бюро по труда" – Хасково и работодателски организации – партньори по проекта.

***

Хасково.

От 12.00 часа в Областна администрация – Хасково ще се проведе поредно заседание на Кризисния областен център, свързано с пребиваващите на територията на област Хасково украински граждани.