***

От 10.00 часа в София Хотел Балкан вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие кръгла маса "Транспортът на бъдещето – чиста енергия на справедлива цена“.

Дискусията се организира от ръководителя на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов и Аутомотив клъстер България.

***

София.

От 11.00 часа министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и заместник-министърът на иновациите и растежа Карина Ангелиева ще представят нова грантова процедура за подобряване на енергийната ефективност за микро, малки и средни предприятия. Тя ще се изпълнява от ОП "Иновации и конкурентоспособност“. Брифингът ще се проведе на ул. "Леге“ 2-4.

***

София.

От 11.00 часа българско време предстои онлайн среща на тема "Условия на живот и труд в България", организирана от Агенция по заетостта чрез EURES България в сътрудничество с EURES Испания. Ще бъде представена полезна информация за испански граждани, които проявяват интерес към работа в страна ни, както и за българи, живеещи в Испания, които желаят да се завърнат в родината.

***

Ловеч.

От 14.00 часа в ресторант "Ловеч“ ще се проведе форум "КАК ДА РАЗВИВАМЕ УСПЕШЕН БИЗНЕС С РУМЪНИЯ“. Организатор е Двустранната търговска камара България – Румъния, с подкрепата на румънското посолство в Република България.

***

Свищов.

Свищов. От 10.00 часа В Детски отдел на Читалищната библиотека в Свищов ще се проведе инициативата "Светът на книгите шарен и цветен като Великден“ - с II "в“ клас от СУ "Николай Катранов“.

От 11.20 часа ще се състои "Пролетни тайнства“ – Театрална работилница с III "а“ клас от СУ "Николай Катранов“