***

София.

От 10.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще отличи участници в инициативата "Спортувай с президента“. Церемонията е по повод Международния ден на детето и е в рамките на президентската инициатива, чиято цел е да насърчи физическата активност на българските деца.

***

София.

От 10.00 часа в зала "Запад“ на Народното събрание, пл. "Народно събрание“ № 2. ще се проведе дискусия. във връзка с предложените изменения и допълнения на Търговския закон, Министерството на правосъдието организира професионална дискусия на тема "Изменения и допълнения на Търговския закон за усъвършенстване на производството по несъстоятелност в България“.

***

София.

От 11.00 часа в Резиденцията на Посолството на Великобритания (бул. “Васил Левски" №36) ще се проведе семинар за журналисти по повод Световния ден за борба с тютюнопушенето. Събитието се организира от АстраЗенека България с подкрепата на Посолството на Великобритания в България и лично на посланика – Негово Превъзходителство Роб Диксън.

***

София.

От 12.15 часа в МВнР министър Теодора Генчовска и министърът на външните работи на Република Азърбайджан Джейхун Байрамов ще направят изявление пред медиите.

***

София.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на тема: Предложения за структурни промени с потенциално катастрофален за държавното устройство резултат;



***

София.

От 16.30 часа в "София Хотел Балкан“, зала "Роял“, ще се проведе Общо събрание на членовете на свикано от Управителния съвет на работодателската организация "Конфедерация на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ - Гласът на българския бизнес“ на основание чл. 20.2 от Устава, при следния дневен ред:

1. Отчет на УС за дейността на организацията за периода 1 януари – 31 декември 2020 г. и 1 януари – 31 декември 2021 г.

2. Финансов отчет за 1 януари – 31 декември 2020 г. и 1 януари – 31 декември 2021 г. и приемане проект на бюджет за 2022 г.

3. Отчет на Контролния съвет за периода 1 януари – 31 декември 2020 г. и 1 януари – 31 декември 2021 г.

4. Промени в състава на Управителния и на Контролния съвет

5. Разни

***

София.

От 18.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека ще се проведе представянето на фототипното издание на книгата за деца на Ангел Каралийчев –"Мечо“, издадена от Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“.

***

Благоевград.

От 11.00 часа на площад "Македония“ ще се проведе десетото издание на събитието, което се организира от Община Благоевград, съвместно с Център за личностно и творческо развитие на децата.

***

Варна.

От 11.00 часа пред зала "Пленарна“ в община Варна ще бъдат наградени заелите призови места в конкурс за рисунка на тема: "Зависим или независим – Какъв е твоят избор?“. Събитието е по повод 31 май – Световен ден без тютюн, организатор е дирекция "Превенции".

***

Варна.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Варна, ул. "Плиска“ 13 ще се проведе пресконференция по повод предстоящото 30-о издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято“. По време на пресконференцията ще бъде подписано споразумение за партньорство между БТА и Театралния фестивал. Очаква се на събитието да присъства министърът на културата Атанас Атанасов.

***

Враца.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде във Враца, където ще участва в честването на три паметни годишнини на Средно училище "Христо Ботев“ – 200 години първо светско училище, 175 години класно училище, 115 години Врачанска пълна окръжна мъжка гимназия.

Тържеството, на което Йотова ще отправи приветствие, е от 10.00 часа в двора на училището. Преди това вицепрезидентът ще разгледа два нови, модерно оборудвани кабинета по природни науки и химия. От 11.00 часа ще се включи в литийно шествие до площад "Христо Ботев“, където ще поднесе цветя пред паметника на Ботев. От 11.30 часа ще присъства на тържествения концерт-спектакъл в Драматично-куклен театър – Враца.

***

Пловдив.

От 18.30 часа в Регионален етнографски музей - Пловдив ще се състои откриването на изложбата на художника Дончо Дончев. Изложбата представлява художествена серия с митологични карти за игра и авторски текстове към тях. Художникът се вдъхновява от историята, символиката, графичното значение и мистиката на картите.

***

Сливен.

От 10.00 часа КНСБ организира протест пред Областната управа на Сливен след предприети днес действия за незаконосъобразно изземване на имот, ползван от Регионалния съвет на конфедерацията в града.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе семинар на тема "Предизвикателства и възможности пред област Стара Загора, произтичащи от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България“. В семинара ще участват зам.-министърът на Министерство на енергетиката Ива Петрова, зам.-министърът на МРРБ Диляна Иванова и Радослав Рибарски, председател на Комисията по енергетика в НС.