***

София.

От 9.00 часа в УМБАЛ "Св. Анна“ – София ще стартира 9-ти национален семинар по нозокомиални инфекции на БулНозо академия.

Семинарът ще се проведе на 14 и 15 април в конферентния център на болницата. Работните сесии продължават до 13,30 ч. в петък, 15 април.

***

София.

От 10.30 часа президентът Румен Радев ще се включи в отбелязването на патронния празник на 55-о СУ "Петко Каравелов“ в София

***

София.

От 11.00 часа в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открит "Кът на Пакистан“

***

София.

От 11.30 часа ще има изказване на трибунка в кулоарите на Народното събрание с участието на Мартин Димитров, Георги Ганев, Христо Иванов и други членове на парламентарната група на "Демократична България“

***

София.

От 13.30 часа синдикалната организация в УМБАЛ "Царица Йоанна–ИСУЛ“ ЕАД на Национален синдикат "Защита“ организира протест пред централния вход на болницата.

***

София.

От 13.30 часа в УМБАЛ "Св.Анна"-София АД ще бъде разположена

чудотворната икона Пресвета Богородица "Всецарица". Иконата ще бъде носена от шествие от свещеници и ще бъде достъпна за всички желаещи - и за работещите в болницата, и за пациентите.

***

София.

От 15.30 часа в зала Пресклуб в сградата на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по туризъм към НС ще проведе редовно заседание

***

София.

От 18.00 часа в залата на Българския културен център в София (ул. "Веслец“ №13) ще се състои премиерата на поетичния сборник "Отгласи“ на литературен клуб "Живи думи“ към Народно читалище "Искра – 1964“

***

София.

От 18.00 часа в София Хотел Балкан ще бъде представена книгата "Политическата кампания на ДПС, като коалиционен партньор в ОНС в изборите април 1997" с автор д-р Надие Карагьозова. На премиерата ще присъства евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, който е автор на предговора на книгата.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала "22 септември" кметът на Благоевград Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на Благоевград.



***

Благоевград.

От 19.00 часа в зала "Орфей“ започва шестият Международен фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz



***

Бургас.

От 12.00 часа в двора на Детска ясла № 3 ще бъде даден старт на първия проект на Община Бургас за внедряване на Възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ чрез изграждане на геотермална термопомпена инсталация и реконструкция на отоплителната инсталация на сградата на детското заведение. Проектът е финансиран по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Варна.

От 10:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, ще се проведе кръгла маса на тема "Чистотата и безопасността на Черно море в контекста на военните действия в Югоизточна Украйна“.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще присъстват представители на Изпълнителната агенция по околна среда, Националн институт по метеорология и хидрология, Регионалната инспекция по околна среда – Варна и Басейнова дирекция “Черноморски район".

В 11:30 часа във фоайето на Областната администрация вицепремиерът ще даде брифинг пред журналисти, ще отговаря на въпроси и ще очертае основните акценти по темата от гледна точка на Министерството на околната среда и водите.

***

Видин.

В 11.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова ще разгледат пролетния базар на площад "Бдинци", който се провежда на 14.04 и 15.04

***

Видин.

Днес във Видин стартира пролетен базар. Той ще бъде разположен на площад "Бдинци“. За тази цел днес бяха поставени красивите дървени къщички, които Общината закупи миналата година. В тях търговци, производители и занаятчии от Видинския регион ще предлагат стоките си.

***

Велико Търново.

От 09.00 до 14.00 часа за движение ще бъдат затворени уличните участъци от ул. "Константин Кисимов" в участъка от кръстовището с ул. "Белчеви до ул. "Рафаел Михайлов" и ул. "Рафаел Михайлов" при изложбен комплекс "Рафаел Михайлов" до ул. "Независимост"

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в къща музей "Алеко Константинов“ ще се проведе обичая "Лазарица“ представен на възпитаниците от ДГ "Калина Малина“

Работилница за таланти "Аз мога" и Детски хор "Дъга" боядисват великденски яйца, с които ще бъде направена виртуална изложба във фейсбук профила на Читалището.

***

Враца.

От 13.40 часа в Районен съд - Враца ще се проведе Ден на отворените врати. Очаква се съдът да бъде посетен от две групи ученици - от училищата "Козма Тричков" и "Димитраки Хаджитошин". Първата група ще е от 13.40 ч., а втората - от 14.30 ч.

***

Каспичан.

В 15.30 часа министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще отговори на журналистически въпроси след посещението си в Средно училище "Панайот Волов" - гр. Каспичан

***

Монтана.

От 14.00 часа в сградата на Учебния център на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана ще се състои пресконфенция, с която ще бъден даден старт на реализирането на проект за модернизиране и развитие на тренировъчния комплекс

***

Перник.

От 10.30 часа в зала "Струма" в Областна администрация - Перник ще се проведе Областен съвет по развитие. По време на заседанието ще бъдат обсъдени и приети Областна стратегия на област Перник за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021-2030г.) и Областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Перник (2022-2024г.)



***

Пловдив.

На авиобаза "Граф Игнатиево“ заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в медиен ден за съвместното изпълнение на мисията Air Policing от българските ВВС и ВВС на Кралство Нидерландия

***

Пловдив.

От 12.00 часа министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще се среща със земеделски стопани в област Пловдив. Той ще посети овцевъдна ферма в гр. Съединение, местност "Гуджова могила", където ще даде изявление за медиите.

***

Русе.

От 17:30 ч. в зала "Свети Георги“ на Община Русе ще се проведе следващото заседание на Обществения съвет по околна среда.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Регионален пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема: Позиция на "Демократична България“, Стара Загора, относно проектите на бюджет и инвестиционна програма на община Стара Загора за 2022 г.