***

Букурещ.

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Румъния на 29 април. В Букурещ премиерът Петков ще проведе среща с министър-председателя на Румъния Николае Чука и с президента на Румъния Клаус Йоханис.

***

София.

От 9.30 часа ще се проведе заседаниe на Гражданския съвет към ВСС

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе преконференция на Браншова бизнес камара – Плевен, Ротъри клуб "Плевен Центрум", Търговско-промишлена палата – Плевен и младежката ротарианска организация Ротаракт "Плевен Центрум". Ръководствата на четирите организации ще представят пред медиите и обществото предстоящ бизнес–форум в Плевен. Той ще се състои на 14 май на тема "Иновации и перспективи в Плевен".

***

София.

От 11.00ч до 14.00ч. деца и юноши (до 18 годишна възраст) със съмнение за имунен дефицит ще бъдат консултирани безплатно и без направления от педиатър и клиничен имунолог в Клиника по клинична имунология с банка за стволови клетки, след предварително записване на тел. 0877 570898.

***

София.

От 11.00 ч. в Национален пресклуб на БТА - гр. София, бул. "Цариградско шосе“ №49, където ще се проведе пресконференция на Политическо Движение Социалдемократи на тема: "Предложения за законодателни промени в Кодекса на труда и Закона за движението по пътищата“.

***

София.

От 12:30 ч., в Министерството на здравеопазването, в конферентната зала ще бъде подписан анекс към Националния рамков договор за медицинските дейности.

***

Асеновград.

От 8.00 до 14.00 часа община Асеновград организира акция за събиране на непотребни електроуреди, съобщиха от общината.

***

Благоевград.

От 9.30 часа председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на 29 април 2022 година /петък/ от 9:30 часа в зала "22-ри Септември".

***

Бургас.

От 10.00 часа в сградата на Регионален исторически музей-Бургас ще се проведе пресконференция на проф. доктор на историческите науки Николай Овчаров от Националния археологически институт с музей към Българската академия на науките, и Милен Николов, директор на Регионален исторически музей-Бургас, ще дадат пресконференция на тема: "Нови и неизвестни данни за най-великата победа на българското оръжие през ХІV в. – битката при Русокастро"

***

Варна.

От 9.00 до 18.00 часа Wizz Air организира целодневно събитие за набиране на кадри заедно с Фрапорт Туин Стар на 29 април 2022г.

***

Варна.

Варна ще бъде домакин на петото издание на Балканската конференция на Международната младежка камара (Junior Chamber International – JCI). Тя ще се проведе в периода 29.04-01.05.2022 г. в хотел Rosslyn Dimyat.

Участие в събитието ще вземат близо 150 делегата от 15 държави, включително и официални лица от ръководството на организацията.

***

Добрич.

От 12.00 часа в двора пред Административната сграда на музея (АЕМО "Стария Добрич“) ще се проведе събитие за разпространение на резултати във връзка с дейностите по проект "Another way“, финансиран по програма Еразъм+ за стратегическо партньорство на ЕС в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

***

Пловдив.

От 21:00 ч. на площад “Джумая" цирк “Играчка - Плачко" ще изиграят своето огнено цирково представление, в което ще видим и дервишки танц.

***

Русе.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Конференция на тема "Как да опазим природата?", в рамките на инициативата на БТА "Български гласове за Европа".

Дискусията ще открият евродепутатът Петър Витанов, кметът на община Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

***

Русе.

От 10.30 часа в зала "Европа“ на Доходното здание в Русе ще се проведе регионален форум, посветен на дуалното обучение. Той се организира съвместно от Областната администрация и Регионалното управление на образованието.

***

с. Първенец.

От 11.00 часа на зеленчуковата борса в с. Първенец вицепремиерът Корнелия Нинова ще даде брифинг в с. Първенец

***

Стара Загора.

От 11.30 часа в зала 5, ет.1 на Съдебната палата ще се проведе среща-разговор на съдии от Районен съд – Стара Загора с ученици от девети до дванадесети клас от различни училища в Стара Загора. Темата по която ще се събеседва е "Права и задължения на свидетеля в наказателния процес“.

***

Ямбол.

От 16:00 часа в пресклуба на спортна зала "Диана" ще се проведе и съвместна пресконференция между ръководството на "Овергаз" ООД, ръководството на Баскетболен клуб "Тунджа" Ямбол и директори на учебни заведения. При интерес заповядайте!