Изразявам дълбоката си убеденост, че законодателната власт и президентската институция ще работят всеотдайно и безкористно в името на една обща цел - просперитета на страната и благоденствието на народа. Това каза председателят на Народното събрание Никола Минчев по време на церемонията по връчване на удостоверенията на избраните президент и вицепрезидент, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За мен е чест да участвам в церемонията по тържественото връчване на удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова. Използвам възможността да благодаря на ЦИК, че успяхте да се преборите с всички предизвикателства и да успеете да организирате и проведете едни честни, прозрачни президентски и парламентарни избори", каза още Минчев.

"Победата на Румен Радев и Илияна Йотова беше постигната по безапелационен начин. Няма по-голяма награда за свършената работа от признанието и доверието на народа", каза още Никола Минчев. Според него високият резултат задължава и сега очакванията към Румен Радев и Илияна Йотова ще бъдат по-високи.

"Нямам съмнение, че вие ще бъдете на висотата на предизвикателствата и ще успеете да отговорите на надеждите на българските граждани, които желаят промяна, справедливост и по-добър живот", заяви още Минчев.

Деница КИТАНОВА