Не мисля, че Корнелия Нинова има нито моралното, нито юридическото право вече да регистрира листите на БСП, за които и да било избори. Това каза за предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение на БСП. "Тя беше изключена от партията", каза още той. 

"В нашата партия винаги е имало демокрация и винаги колективните органи са решавали, тоест, трябва да се събере Националния съвет, на първо място всички общински организации от цялата страна, областни съвети и конференции да издигнат своите номинации и да подредят своите листи. След което събираме Национален съвет, той утвърждава листите, които страната е издигнала и подрежда водачите, защото това е в правомощията му. И вече когато затвори тези листи, утвърди ги, председателят просто си слага подписа, който е чисто формален. Той е малко като Народното събрание - гласува един закон и президентът си слага подписа, ама подписа е формален, той няма как да не го сложи този подпис, защото той трябва да изпълни решението съответно на колективните органи. Така е устроена партията", обясни Габриел Вълков.

"Корнелия Нинова все подава фалшиви оставки. Според мен и тази върви по горе-долу същите правила, поне в нейната глава, в които тя подава оставка, обаче сега тя ще реди листите. Един човек подаде ли си оставката, аз вярвам, че след това трябва да предаде, както се казва, щафетата на следващия да поеме партията, защото така работи една партия, така работи една нормална партия в случая. Но големият проблем е, че явно говорим за някакви други амбиции от страна на Корнелия Нинова да продължава да управлява, макар че е в оставка, да не се оттегля, и да иска да подписва тя листите и да регистрира партията", допълни той.

"Тя (бел. ред. Корнелия Нинова) в годините назад винаги е говорила за милионерите, които превземат партията и тя като най-честния човек в държавата стои начело на тази партия и се бори с тези милионери. Но това, което аз виждам като член на Националния съвет, за мен вътре в Националния съвет - има един голям червен олигарх, който се нарича Румен Овчаров. Той е единственият човек от Националния съвет, и единственият човек от БСП по "Магнитски", тоест доказан и от световен мащаб. И за мен този човек стои плътно до Корнелия Нинова. Ние го виждаме и през неговите медийни участия, през гласуванията в зала в Националния съвет. Тоест, единственият олигарх, който аз като млад човек виждам вътре в БСП, е Румен Овчаров и той седи рамо до рамо с Корнелия Нинова. Така че тя не знам какви други олигарси вижда и за какво говори, но реалността според мен е малко по-различна", коментира председателят на Младежката организация на БСП.

Габриел Вълков уточни, че не знае да има хора, които да искат да напускат партията. "Напротив, видях хора, които са с надежда за промяна, за това, че БСП тръгва в правилната посока, че се връща обратно към корените си и колективното начало. Спира с диктаторските подходи на сегашното ръководство и връща властта в ръцете реално на социалистите и на колективните органи, както винаги е било в историята на партията".