Правителството сформира експертна комисия, която да изясни паричните за бедственото положение по Черноморието. Това заяви министър-председателят Николай Денков по време на редовното заседание на правителството, предаде репортер на "Фокус“.

"Утре с моя заповед ще бъде сформирана временна междуведомствена експертна комисия, на която ще бъде възложено да извърши проверка на състоянието на инфраструктурата и на причините за бедственото положение по Южното Черноморие", заяви той.

В междуведомствената комисия се включат представителите на няколко министерства, на Агенция "Пътна инфраструктура", областната администрация на град Бургас и общински администрации на засегнатите общини.

"Комисията ще бъде председателствана от заместник-министъра на околната среда и водите Петър Димитров. В нея ще се включат представители на МОСВ, МРРБ, МЗХ, АПИ и други институция, както представители на областната администрация на област Бургас и на общинските администрации на засегнатите общини", каза още той.

В тридневен срок от издаване на заповедта следва Денков да бъде уведомен от всички министри, ръководителите на ведомствата, кметовете на засегнатите общини и областния управител на Бургас за своите представители в комисията.

В тридневен срок от сформирането й, тя ще бъде свикана на първото си заседание от председателя на комисията.

В 14-дневен срок от първото заседание комисията ще трябва да представи доклад с констатации и предложения за коригиращи действия. Контролът по изпълнението на заповедта ще бъде извършван лично от министър-председателя.