След години служба в помощ на хората, сега един пожарникар има нужда от помощта на всички. Това е Александър Шестаков от Добрич, на 42 години и по професия старши пожарникар. Семеен, с две момчета на 11 и 12 години. 

През февруари, след дълги изследвания и множество прегледи в УМБАЛ "Света Марина“, Варна, Александър е диагностициран с тежко заболяване. Поставена му е диагноза недребноклетъчен карцином.

Шанс за живот дават от турска клиника. Лечението за съжаление е непосилно за бащата на две деца. За да може Александър да се лекува е нужна сумата от 33 000 евро.

"Аз съм бивш спортист - бях атлетичен, неуморен и постоянно подвижен. В момента съм ограничен в действията си поради умора, задух и болки в гърдите. Убива ме безсилието, липсата на подвижност и не на последно място липсата на надежда. Повече от година с моето семейство сме подложени на този стрес и страх. Сърцето ме боли, когато виждам как това се отразява на съпругата ми, на децата ми, както и на моите роднини и приятели. Бях силно съкрушен и от информацията, предоставена от докторите в България относно липсата на лечение на този вид тумор, който бяха диагностицирали. Благодарение на Медицински център Анадолу в Турция имам надежда и малък лъч светлина, че ще бъда излекуван. Вярвам, че този лъч светлина ще огрее моя живот и всички хора, които са около мен и ще могат да се усмихнат и зарадват за мен.", казва Александър.