Директорът на Главна дирекция "Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов представи на 10 октомври 2024 г. на новоизбрания посланик на Обединеното кралство у нас Н. Пр. Натаниел Копси организацията на работа на ГКПП "Капитан Андреево“. Това е първото официално посещение на посланика извън София след връчването на акредитивните му писма на президента.

Гл. комисар Златанов подчерта, че мисията на новия посланик в България започва именно със запознаването му на терен с обстановката по нашите граници и ГКПП, която вчера бе представена заедно с Агенция "Митници". "Силен знак е изборът на новия посланик на Обединеното кралство г-н Натаниъл Копси първата негова визита да бъде на българската граница“, изтъкна директорът на ГДГП

"Посланикът на Обединеното кралство  ни поздрави за отличното взаимодействие и за постигнатите резултати в противодействието на нелегалната миграция и на контрабандата. Той подчерта, че България и българските служби са основен, ключов партньор за Великобритания и Европа“, коментира още гл. комисар Златанов.