Към момента се издирват 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са пострадали. Това потвърдиха от Община Царево с публикация в профила си във Facebook по повод решенията взети на извънредно заседание на кризисния щаб на общината. Град Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец и с. Резово са напълно откъснати заради разрушени мостове след водното бедствие. В момента тече  евакуация на къмпингите "Арапя", "Нестинарка" и село Лозенец.

В кризисния щаб участват кмета на общината и неговия екип заедно с директора на ОД на МВР-Бургас, директора на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН - Царево, "Гранична полиция", РУП, жандармерия.

Щабът съобщава още:

1. Продължава бедственото положение на територията на цялата община.

2. Организирана е евакуация за всички бедстващи лица.

3. Предприети са действия за източване на язовир Хаджи Яне и непрекъснато наблюдение на язовир Потурнашки. Към момента няма опасност от авария на язовирните стени.

4. Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. Василико от ДГ Ален Мак до домовете им.

5. Напълно откъснати, заради разрушени мостове са гр. Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец, с. Резово.

6. Към момента се издирват 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са пострадали.

7. Призоваваме за съпричастност и търпение. На този етап не трябва да се предприемат доброволчески инициативи, защото ситуацията е бедствена и опасна. Доброволци ще са необходими на следващ етап за преодоляване на последствията.

В 18 часа ще се проведе Кризисен щаб с премиера на Република България акад. Николай Денков.