Българските военнослужещи от Националния мобилен модул по КИС, които участват в небойната мисия на НАТО в Ирак (NMI), бяха отличени от нейния командващ генерал-лейтенант Майкъл Лолесгаард за професионалното изпълнение на задачите си. Това стана на официална церемония по повод приключването на участието в мисията на групата за комуникационно-информационна поддръжка от състава на Националния мобилен модул. Генерал-лейтенант Лолесгаард връчи плакета на мисията на командира на групата капитан Георги Иванов.

"За мен беше изключително удоволствие да работя с вас. Вие имахте най-трудната задача в мисията, с която се справихте блестящо! Удивен съм от професионализма и екипността, които демонстрирахте“. Това заяви в обръщението си към българските военнослужещи генерал-лейтенант Лолесгаард по повод достойното им представяне.

Капитан Георги Иванов връчи на командващия на мисията плакет на Съвместното командване на силите (СКС) и на Националния мобилен модул по КИС от името на командира на СКС генерал-майор Валери Цолов.

Групата от Националния мобилен модул по КИС е в състав от единадесет военнослужещи и от юли 2021 г. изпълнява задачи, свързани с комуникационно-информационната поддръжка в щаба на мисията на НАТО в Ирак.