Поредна измама плъзна във Фейсбук, предаде репортер на "Фокус". Много хора започнаха да се оплакват, че им се случва профилът им в социалната мрежа да бъде хакнат.

Наши читатели сигнализираха, че са получили съобщение от приятели в платформата, които им обясняват, че искат да си сменят паролата, но са задали опция кодът за смяна да бъде изпратен до техния профил.

"В съобщението се искаше да изпратя код, който аз ще получа на телефона си. Получих съответния код, но не му го предоставих, защото се усъмних. Може би ако го бях изпратил, щяха да нулират паролата ми, да я сменят и аз да остана без профил", казва един от потърпевшите. Той обясни, че е поискал човекът да му звънне, за да се разберат, но е получил отказ и обяснение, че сега не е удобно.

Интересното е, че новият "бъг" явно има информация от съответния чат и извлича думи от него, защото предоставя информация, която не е общодостъпна. В тази връзка, друга читателка обясни, че когато е помолила приятелката си, която иска да й бъде изпратен код, да й звънне, тя е обяснила, че детето й спи и не може. След това се е оказало, че момичето изобщо не е изпращало подобни съобщения.