Имаме една групичка от 36-37 депутати, която смята, че каквото се случва в страната е благодарение на тях, а то не е точно така. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" политологът Борислав Ангелов. Това, което се случва последните три месеца, става точно благодарение на Бойко Борисов и на ДПС с Делян Пеевски и Карадайъ, категоричен бе той.

"Искам да припомня, че миналата година "Продължаваме промяната" по същия начин си присвоиха успехите, които бяха в социалната политика на редовното правителство на Кирил Петков, които, както знаем, бяха благодарение на БСП и на Корнелия Нинова. Така че те не правят нещо ново, това е така да се каже техен вече манталитет на поведение и на действие в политиката. Аз се учудвам и как ще реагират "Демократична България“, защото и те са забравени в целия този епизод", коментира политологът.

Борислав Ангелов прогнозира, че реакция, във връзка с клипчето на ПП, в което те отчетоха първите три месеца работа на парламента, от страна на коалиционните партньори ще има. 

"Аз очаквам реакция. И тя ще бъде съвсем скоро – най-късно някъде началото на септември месец. Те няма да го остават това нещо така да продължава, особено от страна на ГЕРБ. Ще има реакция, Бойко Борисов и неговият манталитет и начин на действие не е такъв. Той е търпелив и в един момент той ще си каже своята дума за това какво се случва и как се случват нещата в страната, и благодарение на кого. А то е ясно на всички, че те се случват благодарение на ГЕРБ и на ДПС. "Продължаваме промяната“ предадоха своите избиратели и се коалираха срещу тези, срещу, които се бореха, срещу модела, срещу когото се бореха. Те са вече част от този модел", обясни Ангелов.

Цоня СЪБЧЕВА