Служител на МВР е извършителят на побоя от плаж "Градина". Това съобщи на брифинг главният секретар на полицията Димитър Кангалджиев, предаде репортер на "Фокус".

Той е полицай в 4-о РУ в Бургас, уточни главсекът. "Междувременно е изискана цялата информация за всички охранители на съответната фирма, която е охранявала мероприятието като от тези 52 на брой не е установен да е някой от тях да е извършителят", допълни Кангалджиев.

По думите му след установяване на извършителя е комуникирано с наблюдаващия прокурор и е създадена организация за провеждане на процесуално-следствени действия.

"По категоричен начин въпросният служител е разпознат. Той е в системата от 25 октомври 2023 година и към настоящия момент е в изпитателен срок и е на 21 години. Той работи в патрулно-постовата дейност", посочи Кангалджиев.

Към този момент няма данни дали при удара, за който се предполага, че е счупил челюстта на едно от момчетата, е използван метален бокс. 

"Нямаме данни да е работил към охранителната фирма. Признал е, че е присъствал там в онази вечер", каза още Кангалджиев. 

За действията си той ще понесе цялата строгост на закона, увери главният секретар.