Предстои откриването на учебната година. Традиционно МВР предприема превантивни мерки за осигуряване на безопасността на празничните събития, които предстоят. Това заяви доц. д-р Милорад Йорданов пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Проведени са срещи с учители, директори и училищни ръководства, както и с представители на регионалните управления на образованието. Също така са проведени с кметове, представители на местната власт", каза той.

Пo думите му са извършени проверки в сградите на учебните заведения. Където е имало нарушения, са изготвени съответните 7000 писма.

"Проведени са редица срещи, извършващи частна охранителна дейност. На тези срещи са обсъдени начините за бързата връзка между полицията и частните охранителни и съответно при нарушения, как да се свържат с нашите органи. Обърнато е внимание за недопускане на външни лица до учебните заведения", добави той.

Йорданов е категоричен, че по време на учебната година ще има засилено присъствие на служителите на МВР. Ще се обръща внимание на спазване на обществения ред и наркоразпространието.

"Също така са предприети мерки относно питейни заведения. Имаме предвид присъствието на малолетни и непълнолетни лица в заведения след 21 часа", каза още той.

Лора ДИМИТРОВА