Директорът на ГДБОП-МВР Явор Серафимов прие делегация от федералната провинция Бавария в сградата на главната дирекция на 26 август 2024 г.

По покана на българската служба на посещение е делегация от Бавария, ръководена от Стефан Сейлер, заместник директор на Баварската гранична полиция, съобщиха от ГДБОП.

България е активен партньор в международното полицейско сътрудничество, като допринася за редица успешни международни разследвания, подчертаха участниците в срещата и изразиха надежда отличното партньорство между службите да продължи.

Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ има дългогодишно сътрудничество с Криминалната служба на провинция Бавария по всички направления и особено по линия на трафик на културно-исторически ценности и фалшификации, подчертаха страните. Гостите на дирекцията отбелязаха, че като външна граница на Европейския съюз страната ни има принос в ефективното противодействие на нелегалната миграция в Европа от трети страни и отправиха благодарност за усилията, които полага. По време на визитата гостите се запознаха с предприетите мерки за охраната на външната граница на ЕС на място, като посетиха гранични пунктове.

Главен комисар Явор Серафимов връчи плакети на представителите на гостуващата делегация в знак на благодарност за активното сътрудничество.

Посещението се финансира по проект "Подобряване на трансграничното сътрудничество в борбата с организираната престъпност" по ФВС 2021-2027 г.