Опасна ситуация имаше преди дни на Витоша. Планински спасители по чудо стигат навреме до турист със симптоми на инфаркт. Оказва се, че не за първи път работещите в Планинската спасителна служба срещат трудности с придвижването заради струпването на прекалено много автомобили и образуването на задръствания. Освен, че апелират за мерки и по-лесен достъп до пострадалите, от ПСС настояват техните автомобили да получат и специален режим за движение.

"Около 14:30 часа в неделя получихме сигнал за 70-годишен венецуелец със силни болки в гърдите. Беше много трудно първо да излезем от района на "Алеко", и после – от страната на Златните мостове, над Боянския водопад – да стигнем заради задръстване около заведенията и хижите", оплака се пред Нова Асен Ангелов, който е началник на база "Алеко".

От ПСС са подавали документи до парламентарната Комисия по транспорт и съобщения още през март тази година, но отговор и досега нямат. По думите на директора на Службата Емил Георгиев другата седмица спасителите имат среща с кмета на София Васил Терзиев. От него ще искат да ограничи достъпа на коли до природния парк между 11 и 14 ч. в почивните дни, защото те не само забавяли спасителите, а понякога правели достъпа до пострадали невъзможен.