Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов ще отговаря утре на въпроси на журналисти, общественици, избиратели. Това съобщиха от пресофиса на евродепутата. Онлайн дискусията ще се проведе във Facebook от 16.00 часа на 10 декември, а модератор е журналистът Петър Волгин.



Какво свърши Петър Витанов от началото на мандата си в Европейския парламент? Как България премина през COVID кризата в тежката за цяла Европа 2021 година? Защо продължаваме да сме на дъното на всички класации в ЕС и какви са работещите решения за подобряване на живота на българите? Взе ли си поука Българската социалистическа партия след краха на последните избори и какъв е пътят пред българската левица? Това са само част от темите, които ще бъдат засегнати по време на онлайн-срещата с хората.

"В последните месеци се видя, че в България пропастта между политиците и хората става все по-голяма. В Европейския парламент се решават изключително важни теми, които предопределят бъдещето ни, но част от тях не достигат в България. Затова за мен е важно да чуя хората, но и те да разберат, какво правят българските евродепутати“, каза Петър Витанов.

Въпросите могат да се задават както предварително на страницата https://www.facebook.com/VitanovPeter, така и по време на самата дискусия.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент: https://www.socialistsanddemocrats.eu/.