Преди няколко дни излезе втори тираж на една от книгите на писателката Мая Бочева, която се казва "Защо медът е толкова сладък?" - първа книга от трилогията"Защо си тръгнаха пчеличките?", разказа Бочева пред Агенция "Фокус".

"Целта ми е да запозная децата с проблема свързан с изчезването на пчелите, защото относително малко хора знаят и разбират колко е значим този проблем. Надявам се чрез трите книги, които създавам, да достигна до детските сърца и децата да разберат важността на малките пчелички, които опрашват растенията и по този начин дават живот на множество плодове и зеленчуци.

На 21 април дарих 100 книги (10% от тиража) на фондация "Да спасим пчелите" , които от своя страна ще раздадат книгите на дечица от детски домове в страната.

Издателството ни е малко и за нас това е голямо дарение, макар да осъзнавам, че се правят много по-големи такива, но смятам, че и малкото има значение, когато е направено от сърце.

Поредицата е иновативна и я реализирам от повече от 6 години. Създадохме и първа по рода си за България дигитална приказка "Кой светна Луната?"/ Who lit the Moon?, каято е носител на 3 международни награди, едната от които е от големия конкурс WSA в който представихме България и взехме първа награда сред 178 страни от цял свят.

Носител съм и на националната награда "Константин Константинов" за принос в детското книгоиздаване в категория Илюстратор за книга от поредицата", каза още Мая Бочева.

Изданието "Защо медът е толкова сладък?" е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата на България.