Вчера 25 евродепутати от 8 държави (България, Германия, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Литва и Франция) учредиха нова парламентарна група - "Европа на суверенните нации" (б.р. - това е и най-малката сформирана група в 10-ия европарламент) Възраждане е инициатор за създаването на групата, по чието формиране работим вече от една година. В ЕСН Възраждане е втората по-големина партия и поради тази причина имаме зам.-председател на групата - Станислав Стоянов. Говорител на групата ще бъде Петър Волгин. Това съобщи в социалните мрежи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Предстои следващата крачка. Другата седмица ще се присъедини още една държава - Испания, и групата ще стане 28 души. До края на септември ще се присъединят още един немец и още един словак, и така ще се увеличи до 30 души. Отделно от това се водят разговори с още 7 държави, като амбициите ни са до края на годината ЕСН да достигне минимум 45 човека от 17 държави.

Предстои и най-важното - учредяване на обща европейска суверенистка партия. Единствената номинация за неин лидер е на евродепутата от Възраждане Станислав Стоянов", допълни Костадинов.