"Когато стане такъв тип бедствия, какъвто са пожарите в момента, със сигурност има някой, който да поеме вината. И разбира се, човекът или хората, които са най-силно ангажирани с това да бъдат взети мерки възможно най-бързо, да няма пострадали, да няма жертви - това е изпълнителната власт. Така че всеки от изпълнителната власт не трябва да се страхува и да поеме тази отговорност". Това заяви евродепутатът от "Възраждане" Петър Волгин пред NOVA, коментирайки поисканата от "Възраждане" оставка на служебния премиер Димитър Главчев.

По думите на Волгин "по-голям е проблемът, че имаме слаба власт по принцип". "Тоест тези промени, които бяха направени в Конституцията, направиха така, че ние, дори да не беше Главчев, да беше някой друг избран по тази схема - щеше да бъде същото, според мен. Защото така е конституиран моделът на тази власт, на този служебен кабинет. Той е едно никакво нещо, от което не можеш да очакваш някакви силни действия", подчерта той. 

Според него "всеки носи отговорност, но тя не може да бъде еднаква за всички". "Не може еднакво да търсим отговорност и от управляващите, и от опозицията. Защото в крайна сметка управляващите за това са сложени, за да могат да решават всички проблеми, да насочват средства на там, където е нужно. Да, опозицията трябва да изисква, опозицията трябва да настоява, но в същото време най-голямата отговорност е в управляващите, защото те затова са избрани", категоричен е Волгин.