Стремим се към конституционни промени, за тях ще търсим подкрепа и от останалите политически парти. Това каза пред журналисти депутатът от "Продължаваме промяната“ Петър Куленски, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Още в първите дни на това правителство ние заявихме, че негов основен приоритет ще бъде ефективната борба с корупцията по високите етажи на властта. Считаме, че с главен прокурор Иван Гешев това няма как да се случи, затова ние поискахме неговата оставка днес от трибуната на Народното събрание“, каза още той.

Според него призива за оставка на главния прокурор от трибуната Народното събрание не е посегателство върху разделението на властите: "Това е една политическа декларация на управляващата коалиция от трибуната на Народното събрание“.

Петър Куленски поясни, че декларацията не молба, а призив.

"В момента се изготвят законопроекти за реформи в съдебната власт, в процес на изготвяне е Закон за изменение и допълнение на Закона за КПКОНПИ, освен това ще има промени в Закона за съдебната власт, също така ще се стремим и към конституционни промени. Мнозинство за приемане на закони има – в управляваща коалиция са 134 народни представители“, заяви Кулнески.

"Когато сме готови с предложенията си за конституционни промени, ще потърсим подкрепа и от останалите политически партии в Народното събрание, тъй като считаме, че това ще бъде в интерес з всички български граждани“, каза още той.

Той коментира и оставката на Сотир Цацаров: "Ние приветстваме хода на Сотир Цацаров да подаде оставка, това е в интерес на българските граждани. Общественото доверие към него като шеф на КПКОНПИ е изчерпано“.