"Ако някой мисли, че ще бъдем коалиционен партньор без тези реформи, много се лъже. Потвърждавам на нашите избиратели, че ще работим за антикорупционни политики, и ще работим проевропейски, и няма да направим компромис в нито една посока", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде репортер на "Фокус".

По думите му той също се покайва и се обърна към българските избиратели: "Извинявайте, че в предишния наш шанс не сложихме тези реформи като приоритет - реформите в сигурността и службите; извинявам се, че не можахме да достигнем до реформите в правосъдната система; съжалявам, че не успяхме да стигнем в отделните комисии и служби на държавата, които могат да направят живота ни по-добър".

"Казаното от Бойко Борисов да се прекрати дебата и да ходим да искаме прошка, щеше да е конструктивно, ако беше поискал прошка за всички тези години, в които съдебната реформа не влезе реално в сила, или се беше покаял, че службите на България не работят за този народ. Или пък че всеки един пункт в скалата за корупция отговаряше на 70-те лева МРЗ в страната ни. Ако беше казал "покайвам се, че развалих уговорката, и че два пъти свалих редовно правителство, което имаше всички шансове да напредне България още повече", допълни Петков.