Започваме разговори с Асен Василев за бюджета. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски във връзка с предстоящото разглеждане на "Боджет 2024“ в парламента, предаде репортер на "Фокус“.

Разговаряхме с финансовия министър. Започваме разговори по темата, ще разговаряме и с колегите от ГЕРБ и тогава ще кажем.

Пеевски заяви, че председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев и финансовия министър Асен Василев ще разговарят по параметрите на план-сметката.

По темата "Лукойл“ Пеевски заяви, че ще отиде на срещата утре в Министерския съвет, където ще се проведе Съвет по сигурността във връзка с искането за отпадането на дерогацията.

Според лидерът на ДПС, ако дерогацията не отпадне, това ще бъде знак, че "Путин е взел властта в България“.

На въпрос дали някой се облагодетелства от специалния режим, на който работи рафинерията, той отговори така: "Със сигурност режима на Путин“. Той намекна за "странни операции", които са били засечени на митниците, за които им е било "подсказано". 

Пеевски каза още, че е позитивно настроен преди предстоящия Съвет по сигурност. Той смята, че ще бъде спряно "финансирането към руската държава с милиарди от "Лукойл“.