Министри не искаме, няма да участваме в сглобката. Това заяви Делян Пеевски в кулоарите на парламента в отговор на въпрос дали ДПС ще участва с министри в правителството при ротацията, предаде репортер на “Фокус"

“Искам да сме ясни - министри не искаме нито сега, нито на ротацията. Няма да участваме в изпълнителната власт и тази сглобка", заяви Пеевски. 

Той подкрепи идеята за регулярни срещи между председателите на парламентарните комисии, лидерите на управляващите партии и министрите, на които да се обсъждат управленските приоритети.  

“Абсолютно сме съгласни. Смятаме председателите на комисиите и лидерите на парламентарните групи да викаме министрите, защото виждаме забавяне в програмите. Да видим какво можем да им помогнем и какво може те да направят, за да може държавата да върви напред", коментира той. 

На въпрос дали смята, че правителството е стабилно, той отговори така: “Смятаме, че сглобката е стабилна. Не виждаме проблеми. Ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, няма да има проблеми"

Според Пеевски правителството може да издържи 4 години. Председателят на ДПС е категоричен, че нова поредица от служебни правителства би била пагубна за страната.

“Вярвам, че сглобката може да издържи 4 години. Това атлантическо правителство трябва да го има. Ще бъде абсолютно вредно за държавата да го няма. Ако влезем в цикъл от служени правителства, това е погром за държавата", каза той.