Има едно ДПС, има и отцепници. ДОС ще бъде това, което е, "ДПС-Ново начало", ще го видите на изборите. ЦИК направиха пълни циркове. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Отцепниците да се явяват както искат. В момента няма две регистрации, нека ЦИК да се произнесе", каза още той във връзка с регистрацията на двете ДПС-та в понеделник.

Пеевски коментира, че Централната избирателна комисия не трябва да се помещава в сградата на Народното събрание. 

"Има едно ДПС. Има една легитимна коалиция, която е с решение на парламентарната група. Това е нашата. Отцепниците да се явяват както искат", категоричен бе той.

По думите му нямало тема, тъй като регистрацията е една. 

Пеевски заяви, че председателят на ЦИК Камелия Нейкова е избягала в Азербайджан. По думите му двамата представители на ДПС в комисията трябва да бъдат освободени заради случилото се в понеделник. 

"Ако имахме президент, вече трябваше да ги е освободил. Ние нямаме такъв. Това е другата тема, която повдигнах за назначаването в различните органи, където има квоти. Той назначава директно хора на Русия, това е проблем за националната сигурност. Надявам се нашите агенции да реагират. Ще направим предложение във всички закони да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш - Радев", заяви Пеевски по повод назначение на Къдринка Къдринова в СЕМ.