Даваме подкрепа за обединение на двете служби и като цяло на службите. Нека да видим какво ще предложат колегите и след като се запознаем с детайли, ще си кажем мнението. Това заяви Делян Пеевски преди началото на заседанието на Правна комисия в парламента, предаде репортер на "Фокус“.

"Няма да има указ на президента. Доколкото разбрах от г-н Атанасов, вече ще се избират само от парламента", допълни той.

Пеевски бе категоричен, че евентуалните промени в избора на ръководствата на службите не се дължи на поведението на президента Радев.

Той заяви, че от ДПС ще подкрепят проекта за Конституция на първо четене така, както е предложен: "На първо четене проектът ще бъде както е в момента. Между първо и второ може да го предложим".

По отношение на предложенията членството на България в НАТО и Европейския съюз да бъдат вписани като текстове в основния закон, Пеевски бе категоричен, че от ДПС ще подкрепят: "Ние ще ги подкрепим. Ще разговаряме с колегите. Пътят на България е ясен – НАТО и ЕС. Ние ще бъдем "за“ предложенията да бъдат вписани в Конституцията".

Народният представител каза още, че главният прокурор трябва да има право на само един 5-годишен мандат. Така досегашният 7-годишен мандат ще бъде намален, а относно предложенията за възможност за преизбиране, Пеевски бе категоричен, че това няма да бъде подкрепено от четвъртата политическа сила, тъй като по думите му "7 години беше много, камо ли 10". ДПС ще внесат  предложенията относно фигурата на главния прокурор между двете четения.