Ще има "ДПС-Ново начало", колкото да им е мъчно на всички олигарси, крадци, на мафията в България и разбира се, на Москва и Путин. Всичко ще се случи. Няма как да спрат новото начало. Полагат огромни усилия и огромни средства. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус".

"Лично председателката на ЦИК е ангажирана чрез участие на нейн много близък, има интересна, много близка с Франция връзка. Има много топли и близки отношения", заяви Пеевски. 

Според лидера на ПГ на ДПС Централната избирателна комисия е превърната в "бухалка": "За мен ЦИК е опорочен, вижда се, че работи за деребеите и чужди интереси - небългарски за мен. ЦИК вече е превърната в бухалка". 

По отношение искането на ПП-ДБ главният прокурор да поиска имунитета му, той отговори:

"Цветан Василев е агент на Москва и Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България. Колегите спокойно приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България, но аз ще го спра това", заяви Пеевски. 

И продължи: "Ще представя доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки. Една стотинка не дължа. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски". 

Той каза, че е декларирал всичко във финансовите декларации, представени пред Комисията по противодействие на корупцията.