Парламентът въвежда мерки срещу насилието срещу медицинските специалисти. Депутатите приеха проект на решение по предложение на ГЕРБ-СДС за провеждането на обучения за лекарите, така че да бъдат намалени случаите на насилие срещу тях. 

От ГЕРБ-СДС предлагат в срок от два месеца министърът на здравеопазването да предприеме необходимите действия за осигуряването на обучения за медицинските специалисти, в които те да бъдат научени на различни методи, с които да разпознават пациенти, склонни към проява на насилие, да бъдат подготвени за това как да действа в подобни ситуации, да съобщават на компетентните органи за проявена агресия срещу тях. 

Освен това с решението се задължат и директорите на лечебните заведения да преминат през обучения, в които да бъдат подготвени за събирането на информация за подобни случаи, да анализират честота на подобни инциденти, както и да могат компетентно да изготвят мерки за ограничаването им. 

В Министерството на здравеопазването трябва да се създаде специална система, в която да бъдат вписвани случаите на агресия срещу медицинските лица в срок от 4 месеца. В срок от 6 месеца здравният министър трябва да осигури специализирани устройства във високорисковите райони, които да подават сигнал до МВР в случай на агресия срещу лекар. 

Проекторешението бе подкрепено единодушно със 145 гласа "за".