Парламентът не успя да продължи своята работа, въпреки че депутатите повече от два часа опитваха да съберат кворум. В това време те проведоха четири проверки на кворума, през които обаче така и не успяха да съберат необходимите гласове, за да могат продължат с разглеждането на законите и изслушванията за деня. 

В хода на деня народните представители стигнаха до едва втора точка от общо девет, които бяха предвидили да разглеждат в рамките на днешното заседание. Една от тях бе и свързана с изслушването на четирима министри във връзка с водната криза в страната. 

В една от почивките между опитите да се събере кворум депутатите свикаха и заседание на временната комисия, която разследва дейността на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото и неправомерното влияние върху съдебната система. На него те и в момента изслушват Цветан Василев

Днешното заседание на парламента бе предпоследното преди депутатите да излязат в лятна ваканция. Утре народните представители имат пет фиксирани точки за деня.