Парламентът излезе в почивка, за да уточни кой да оглави Социална комисия, предаде р епортер на Агенция "Фокус".

Всичко започна след като никой не предложи предсесадетл на Социална комисия, а по-късно Хамид Хамид каза, че сутринта след 8 ч. на Председателки съвет са им казали, че са решлии да дадат тази комисия на тях. "Няма начин някой да взема решения, които касаят ДПС без да е водил разговори с ДПС. Няма как ДПС да приеме ваше решение", заяви още Хамид Хамид. Според него управляващите се държат по-лошо от ГЕРБ през 2009 г.

От ГЕРБ - СДС заявиха по време на този дебат, че са разбрали, че ще им бъде дадена Комисията по вероизповедания и те ще приемат това от уважение към религиозните общности.

Впоследствие от "Демократична България" предложиха Елисавета Белобрадова.

След това Десислава Атанасова възрази и каза, че всичките постове в парламента на "Демократична България" са меко казано проява на лош вкус предвид тежестта им като 16-членна група в Народното събрание. Тя се обърна към групата на БСП и ги призова те да предложат своя кандидатура и че ГЕРБ ще ги подкрепят.

От своя страна Кристиан Вигенин поиска попълването на тази комисия да стае утре и да се продължи по останалите комисии, но впоследствие той оттегли своето предложение, тъй като Христо Иванов поиска почивка, за да се уточни въпросът със Социална комисия.

Деница КИТАНОВА