Парламентът създаде временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев, предаде репортер на "Фокус"

Вносители на предложението са Венеция Ангова и група народни представители от ПП-ДБ.

Комисията се състои от 12 членове, на паритетен принцип, от всяка парламентарна група. 

От ГЕРБ-СДС в комисията ще бъдат Красимир Събев и Младен Шишков - Събев бе предложен за председател. От ПП-ДБ Венеция Ангова и Венко Сабрутев, като той бе предложен и за председател, от "Възраждане" - Емил Янков и Ангелов Георгиев, от ДПС - Искра Михайлова и Халил Летифов, от БСП - Деян Дечев и Иван Петков, от ИТН - Драгомир Петров и Александър Вълчев, който бе предложен и за председател. 

При гласуването за председател на комисията Красимир Събев получи 68 гласа "за". Венко Сабрутев получи 41 гласа "за". Александър Вълчев получи 112 гласа "за" и с това той стана председател. 

Нейната цел е да установи дали има натиск от страна на кмета Елин Радев върху жителите на общината. Припомняме, че преди няколко седмици пред сградата на Народното събрание се проведе протест във връзка с действията на градоначалника. Тогава протестиращите се обявиха срещу премахване на незаконни постройки.