Президентът Румен Радев връчи папката с третия мандат на "Има такъв народ", предаде репортер на "Фокус".

Папката от името на политическата формация прие председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. Той представи и структура и състав на Министерски съвет.

"Ще проведем разговори с всички парламентарно представни партии в българския парламент, включително с независимите депутати. Процесът ще бъде изключително прозрачен и пред всички", заяви Йорданов.

"И, както вие, като президент, така и българското общество, ще наблюдавате този процес", подчерта той.

"Ние сме пределно наясно в каква тежка криза е страната и каква отговорност носи този трети мандат. Според нас дори по-голяма отговорност, отколкото първите два мандата. Ние ще подходим изключително практично и с разум", уточни Йорданов. 

"Това е последният шанс пред 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. Още от самото начало вие застъпвате тезата за необходимостта от редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на конфликтите между партиите и вътрешно партийните раздори  -  Вие демонстрирате устойчивост на парламентарната си група, а и на позициите си. Надявам се това да ви помогне за успешната реализация на мандата", заяви държавният глава. 

По думите му "третият мандат има и своята специфика, защото предоставя по-голяма гъвкавост и не задължава мандатоносителя да излъчи веднага кандидат за премиер".