“Продължаваме промяната - Демократична България" и “Спаси София" закриха своята предизборна кампания за местния вот, предаде репортер на “Фокус". Пред журналисти Васил Терзиев призова гражданите на София да излязат и да гласуват в неделя. “Не бъдете апатични.

Това какво ще направите на 29 октомври, има огромно отношение към това какво ще се случи в следващите четири години", заяви той. Според него машините за гласуване не могат да бъдат манипулирани. “Те ви казват, че вашият принтер може да стане печка. Колкото това може да се случи, толкова и могат да бъдат манипулирани нещата, по начина по който ви го обясняват".

Терзиев бе категоричен през всички месеци - от неговото издигане за кандидат за кмет, до края на предизборната кампания - той се е запознал достатъчно добре с проблемите на столицата и с исканията на жителите ѝ.

Кандидатът за общински съветник и водач на листата на ПП-ДБ и “Спаси София" Борис Бонев отбеляза, че имат нужда от подкрепата на всички софиянци. Бонев благодари на целия екип на местната коалиция. По думите му всички хора вътре в нея са достатъчно смели, за да променят модела на управление на града. Амбицията на Васил Терзиев и Борис Бонев е София да достигне западноевропейските столици.