Днес ние от ПП-ДБ сезирахме Прокурорската колегия на ВСС, и.ф. главният прокурор и СГП, за да се направи пълна и всеобхватна проверка, за да може да разберем има ли натиск от определени хора в ДПС. Това заявиха народните представители Богдан Богданов и Бойко Рашков в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"През последните дни бях изказани твърдения от членове и ръководството на ДПС във връзка с това, че е оказван системен натиск върху определени хора с политически мотиви. Беше споменато и лицето Делян Пеевски, който според твърденията е използвал тези институции за оказване на натиск", коментира Богданов. 

Бойко Рашков заяви, че според него прокуратурата сама е трябвало да се сезира. Той постави под съмнение забавянето на обвинението и запита дали няма политическо влияние върху нея.

Рашков цитира и писмото на Ахмед Доган, в което той заявява, че "Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби".