Виждаме поголовни смени на ниво местна власт, на ниво изпълнителна власт, включително ключови позиции в служби и регулатори. Ако някой не бъде освободен или уволнен, той бива принуден да подаде оставка. Това заяви народният представител Богдан Богданов в кулоарите на парламента след парламентарния контрол, в който от коалицията ПП-ДБ попитаха за смените, извършени от служебното правителство, предаде репортер на "Фокус"

"Основният проблем, който виждаме, е , че всички промени са с хора, много приближени до господин Делян Пеевски", заяви Богданов. 

Той определи преговорите за съставяне на редовно правителство като "параван": "Параван, през който искаме да гледаме циркове в парламента, но в момента се подготвят следващи избори на ниво местна власт", каза още Богданов.  

По думите му целта е пълното овладяване на правителството. 

От ПП-ДБ определиха смените в областната управа като "скандални". По-рано през седмицата парламентът отказа да освободи Серджан Съдкъев от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол, но въпреки това обаче, малко по-късно, той бе назначен за областен управител на Разград. Според коалицията има съмнения в дейстивията на служебното правителство около назначенията в областната управа няколко часа преди парламентът да реши дали да излъчи редовно такова.