ПГ на ГЕРБ – СДС определи дневния ред на Народното събрание като "нищо – умножено по две“. Това се случи в началото на днешното пленарно заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус“

Той заяви, че предлага да направим справка колко струва един ден на Народното събрание и да е ясно, че дневният ред, който е предложен за цялата седмица е едно нищо. Това е едно умножено по две нищо. Аз ви предлагам да почнем да работим. Има толкова много неща, които стоят като проблеми пред българското общество. Имаме предложение да обсъждаме целения сертификат. Не може Народното събрание да започва работата си по този начин. Спомням си предишните два парламента, които бяха нагласени с кратък живот, тук ни заливаха със законопроекти“, каза още Даниел Митов.

От своя страна председателят на Народното събрание Никола Минчев напомни, че всеки народен представител има право до 18.00 ч. да предложи дневен ред. "Не сте предложили“, каза той.

Критиките към дневния ред от страна на ГЕРБ не спряха дотук. Теменужка Петкова обърна внимание, че държавността не започва от "Продължаваме промяната“ и че не може да има Временна комисия за енергийната криза, при положение, че има КЕВР. Тя също отчете, че това с цените не е енергийна криза.

Проф. Костадин Ангелов попита защо пък няма Временна комисия за зелените сертификати.

Деница КИТАНОВА