Годишните награди на b2b Media, които отличават най-добрите работодатели и екипи, се проведоха в присъствието на официални гости, медии и финалисти на 15.02.2022 г.

По време на церемонията бяха определени призьорите в над 20 категории. В оспорвана категория, в която се състезаваха иновативни офис пространства и модерни технологични сгради, PARK LANE OFFICE CENTER спечели заслужено приза за EXCELLENCE IN OFFICE SPACE. Това съобщиха от "Интеримидж".

Станалата вече знакова сграда Park Lane Office Center бе завършена през юни миналата година и в нея вече се помещава централата на "Алианц България“, които събраха на едно място повече от 600 свои служители от 9 различни локации. В началото на октомври 2021 г. сградата беше купена от SAP, световен лидер в бизнес софтуера, което е най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор за последните три години в България.

"За нас като инвеститор е от изключителна важност да изграждаме иновативни бизнес сгради, които изпреварват времето и отразяват последните тенденции в архитектура, дизайн, технологии и комфорт за обитателите си. Офис сградите биват адаптирани към нуждите на своите наематели – трябва да осигуряват повече услуги, зони за колаборация, озеленени пространства. Все по-често ще виждаме офиси, които напомнят атмосферата на дома. Нуждите на служителите са поставени на първо място при разработването на дизайна и разпределението на пространствата.“- сподели Калина Иванова, Leasing Manager на Park Lane Developments.

Сградата е на ключова локация, проектирана с по-голяма от обичайната височина на таваните – 3,10 м и големи прозорци, които осигуряват важната за комфорта на работния процес дневна светлина. Усещането за простор и свобода се допълва и от голямото отстояние от съседните сгради и предвидените зелени площи за почивка. За удобство и комфорт на наемателите са терасите за всеки етаж с прекрасна гледка към Витоша.

Модерната концепция на сградата е дело на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев – компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в България, в партньорство с Chapman Taylor от Великобритания, световен лидер в проектирането на обществени сгради. Интериорният дизайн е изпълнен от VIArchitects – архитектурно бюро с редица награди за международни проекти за бизнес и жилищни имоти.

ЗА ИНВЕСТИТОРА

Park Lane Developments e компания, специализирана в изграждането и развитието на висококачествени офис сгради и логистични проекти в България и региона. Част е от групата на AG Capital.

AG Capital е водеща група от компании за инвестиции, развитие и управление на недвижими имоти. Има над 25-годишен опит, а структурата ѝ включва утвърдени компании като BLD, Park Lane Developments, Lion’s Head, Atland. Групата е стратегически партньор на регионално ниво с международните лидери Apollo Global Management, Old Mutual.