Екипът на САГБАЛ "Шейново" обяви, че протестите продължават. 150 от 200 медици в болницата подкрепят досегашния директор д-р Румен Велев, който е освободен от поста от Столичния общински съвет. На негово място, за временно изпълняваща длъжността, е посочена д-р Таня Андреева, която дори не е кандидатствала за поста.

Ето какво написаха медиците от "Шейново:

На 18.09.2023г. от 12ч.персоналът на болницата отново излиза на мълчалив протест.

Искаме да заявим, че тези, които излизаме го правим доброволно и изцяло по собствено желание, за да подкрепим д-р Румен Велев и справедливостта!

Искаме да заявим, че сме против внушенията на д-р Антон Койчев - Председател на Комисия по здравеопазване и социална политика към СО, който каза, че сме " административно“ принудени да протестираме и,че не му се "занимава с нас"!

Искаме да заявим, че сме възмутени от извършените нечестни манипулации с оценките от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на болница Шейново.

Искаме да заявим, че сме против извършената незаконна подмяна на д-р Румен Велев с д-р Таня Андреева. Това е позорно!Какво стана и къде са документите и протоколите от проведения конкурс за Изпълнителен Директор на II АГ Болница "Шейново" КОЙ ги скри.

Искаме да стане ясно, че стотици пациентки ни пишат и изказват съпричастност и пълна подкрепа с нашия протест Припомняме, че СГС спря вписването на д-р Андреева, като директор на болницата.Припомняме, че Областният управител върна незаконното решение на СОС за преразглеждане.Питаме ЗАЩО на 14.09.2023г Столична Община отново гласува назначаването на д-р Таня Андреева за директор на болница Шейново.