Във връзка с материал на Plovdiv24.bg след сигнал на наш читател относно проблеми с банковата му сметка от TBI изпратиха официално обяснение за създалото се неудобство:

По думите на нашия читател: "От един ден вече банковите сметки на потребители на банката TBI показва отрицателно салдо. Дали сме хакнати или не, не можем да знаем. Това е абсурдно, защото вече един ден не можем да извършваме транзакции заради недостатъчен баланс."

Ето какво отговориха от финансовата институция на Plovdiv24.bg:

Става на въпрос за техническа неизправност при наш доставчик, която по никакъв начин не засяга средствата по сметките на нашите клиенти – скоро ще виждат наличността си по сметка такава, каквато е в действителност.

Още вчера взехме всички мерки, за да информираме клиентите си за тези технически затруднения като публикувахме на нашия сайт, фейсбук страница, както и изпратихме и продължаваме да изпращаме нотификации в мобилното ни приложение, за да сме сигурни, че клиентите ни са осведомени. Освен това разполагаме с 24/7 колцентър, който отговаря на всички въпроси на клиентите ни и сме разяснили на всеки, който ни е потърсил за информация.

Ето и каква информация е публикувана на сайта на TBI:

Скъпи клиенти, 

Разбираме, че някои от Вас изпитват технически проблеми с нашето мобилно приложение и искрено се извиняваме за възникналото неудобството. Причината за това е техническа неизправност при един от нашите доставчици, но най-добрите ни професионалисти работят по отстраняването ѝ.

Уверяваме Ви, че средствата Ви са напълно защитени и скоро всичко ще бъде наред.

Ако имате някакви въпроси или се нуждаете от допълнително съдействие, се свържете с нас на *8242 / 0700 17 571 или посетете някой от нашите офиси. 

Благодарим Ви за търпението и разбирането!