Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, настилките са заснежени и заледени на места, но обработени, съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление - Смолян. Времето е слънчево и ясно, без валежи. Снежната покривка в региона достига до 60-70 см по високите части. Остава забранено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета в цялата област. С вериги си преминава през проходите Превала и Пампорово, пътищата около Момчиловци и направлението Стойките – Пампорово – Проглед. Водачите трябва да шофират внимателно и с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Машините на снегопочистващите фирми са на терен.

През нощта са получени множество сигнали за паднали дървета от тежкия сняг, като всички са отстранени своевременно.

Заради проливните дъждове през почивните дни има много подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничения:

Еднопосочно в едното платно заради пропадане на пътя се осъществява движението по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в района на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички участъци има поставени пътни знаци и движението се регулира от Пътна полиция.

В Смолян снежната покривка е около 30 см. Централните пътища са почистени, но второстепенните улици на много места са заснежени. Движението в сутрешните часове е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА