Оръжието, с което е извършено тежкото убийство в София, е установено, а огледът на трупа вече е приключил. Това коментираха главният секретар на МВР Живко Коцев и директорът на СДВР Любомир Николов пред журналисти по повод тежкото убийство на мъж в столицата, чийто труп бе открит в морга, предаде репортер на "Фокус"

"Самите служители са на изпълнителско ниво. Всеки, който прекрачил закона, независимо дали е на ръководно, или изпълнителско ниво, ще понесе своята отговорност“, заяви Коцев.

Главният секретар каза, че е предмет на изясняване как се е допуснало да премине лице с лична карта на друг човек.

"Назначени са доста експертизи по това досъдебно производство. Част от тях вече са готови – огледът на трупа“, коментира шефът на СДВР.

Оръжието, с което е извършено престъпление, вече е ясно какво е, но то било обект на досъдебното производство.

По темата БФС Николов коментира,ч е 9 полицаи са наказани за една година.

"Тези 9 полицаи вече са обект на полицейски производства, в хода на които те са наказани с порицание за една година. Проверките и производствата срещу тях са приключили. Другите четирима са уволнени“, заяви шефът на СДВР.

Относно палежа на полицейския бус Николов каза следното: "Категорично заявявам, че в хода на нашата проверка беше установено, че той е извършител на това престъпление“.