Софийският апелативен съд остави в ареста Орлин Гигов, на когото прокуратурата повдигна обвинение за убийство в условията на домашно насилие, предаде репортер на "Фокус". Случаят е от 21 юни тази година.

Гигов и приятелката му Силвия изпили огромно количество алкохол в жилище в столичния квартал "Красно село". Той я пребива, а след това сам се обажда в полицията. Жената е открита да лежи мъртва на пода с черепно-мозъчна травма. Неведнъж Гигов е посягал на украинката, стана ясно от разследването. През годините той е проявявал насилие и към други жени, с които е имал връзка.

Орлин Гигов се яви в съда със служебен адвокат. Обвиняемият твърди, че през март тази година Силвия е претърпяла черепно-мозъчна операция, която е причина за смъртта й. Защитата изиска експертиза от болница "Исул". Според съда към този момент искането е несъотносимо към предмета на делото и ще бъде изяснено в хода на съдебно-процесуалните действия.

Защитата заяви, че убитата Силвия Киркова е злоупотребявала с алкохол и често е претърпявала инциденти, свързани с падания и физически наранявания. "Всички образувани досъдебни производства срещу обвиняемия са прекратени", изтъкна адвокатът на Гигов.

Защитата поиска мярка "домашен арест". Съдът заяви, че събраните до момента доказателства са достатъчни, за да има силно предположение за вината на Гигов. Показанията на свидетели също сочат, че обвиняемият е извършител на деянието. Съдът изтъкна, че Гигов има документирана история за насилие срещу жени, с които е имал връзка.