Оранжев код за екстремно високи температури е обявен в голяма част от страната и за утре. Повишена е и пожароопасността в цялата държава. Това прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН, проследи "Фокус".

Втора степен за опасно време е обявена в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кюстендил и Благоевград. в останалата част от страната е въведен жълт код. Единствено по Черноморието няма обявена опасност за високи температури, но са възможни изменения в развитието на деня.

Най-високият - червен код за риск от пожари е обявен за почти цялата страна. Призоваваме ви да бъдете отговорни при боравенето с огън и да изпълнявате препоръките на властите.

Ето за какво трябва да бъдем внимателни при екстремно високи температури:

Бъдете внимателни – очакват се много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Бъдете подготвени, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Следете прогнозите и действайте според съветите на властите.