Оранжев код е в сила за 3 август за някои области на страната. Това са Пловдив, Ловеч, Русе, Ямбол, Стара Загора и Велико Търново. Там ще бъде горещо с максимални температури 39°-40°.

За останалата част на България предупреждението е в жълт цвят, като там живакът ще достигне до 35-38 градуса.

Днес след обяд през страната от запад на изток ще преминава атмосферно смущение. Ще се развива купеста, в отделни райони и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София - около 32°.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

До полунощ на отделни места, главно в източните райони, все още превалява, но до сутринта облачността ще намалее до предимно ясно. Ще е почти тихо. Утре ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°. 

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Калиакра 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.