Представителството на Европейската комисия в България има удоволствието да Ви покани на онлайн семинар за журналисти на 9 февруари (сряда) от 11.00 часа, посветен на дезинформацията свързана с пандемията от коронавирус и ваксините. Това съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България.



Целта на уебинара е да даде експертни и научно обосновани отговори на въпросите на българските журналисти относно работата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) и Европейската агенция по лекарствата (EMA), свързана с развитието на пандемията от коронавирус и ефективността и безопасността на одобрените ваксини.



Събитието ще открият г-жа Андреа Амон, директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, и г-жа Емър Кук, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата. Лектори на онлайн семинара от Стокхолм ще бъдат д-р Пьотр Крамарц, заместник-главен научен специалист и кризисен мениджър в ECDC и от Амстердам - д-р Марко Кавалери, ръководител на работна група в ЕМА за "Стратегии срещу биологични заплахи за здравето и за ваксините“. Участниците ще бъдат приветствани от изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България г-н Цветан Кюланов.